Rulouri cu vanilie si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 3670 vizualizari

 

De Florii am pregatit rulouri cu aluat foietaj si crema de vanilie si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj;
  • 1 ou batut bine pentru uns;
  • pentru creme avem nevoie de:
  • 400 ml lapte;
  • 3 linguri faina;
  • 4 linguri zahar;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 150 g unt;
  • 2 galbenusuri;
  • Cateva patratele de ciocolata neagra;
  • Zahar pudra pentru decor.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu vanilie si ciocolata:

 

Rulourile:

Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.

Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Se preincalzeste cuptorul.

Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.

Crema de vanilie:

Se incazeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine. Adauga si faina, se toarna incet laptele cald, se amesteca si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se lipi crema. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc. Se adauga untul (puteti adauga acum ce esente doriti) si se amesteca bine.

Pentru crema de ciocolata:  se toarna jumatate din crema de vanilie intr-un castron, se amesteca bine cu putina ciocolata neagra rupta in bucatele.

Se lasa rulourile si cremele la racit, abia apoi se pot umple.

La final, se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/rulouri-cu-vanilie-si-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:38

Rocsi, ma bucur mult ca-ti plac! Cele cu vanilie sunt preferatele mele, iar pe cele cu ciocolata le dau alor mei. Tie care iti plac mai mult?

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:38

Merisor, multumesc mult!

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:39

Mirela, multumesc, ma bucur mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu ciocolata