Rulouri de clatite cu visine

de rodica_m in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 9978 vizualizari

 

Oricine pregateste clatite, dar reteta aceasta e mai deosebita date fiind umplutura si prezentarea finala a cestora.
Puteti pregati clatitele dupa reteta preferata, eu o sa scriu totusi ingredientele necesare si cantitatile folosite de mine.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clatite:

  • 1l lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 400 g faina
  • sare

Pentru umplutura:

  • 600 g visine
  • 6 linguri zahar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • 3 kiwi (sau orice fruct)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de clatite cu visine:

Spalam si scurgem visinele, dupa care le scoatem samburii si le lasam cu zaharul cat timp pregatim clatitele.

Pregatim clatitele: se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga putin lapte (aprox. un sfert din cantitate), se incorporeaza toata faina (chiar daca aluatul devine mai tare), apoi se adauga treptat tot laptele mestecand usor astfel incat aluatul sa se subtieze, in acest mod scapam de cocoloase, la sfarsit se aduga uleiul.

Se incinge tigaia, se pune putin ulei doar la prima clatita, deoarece aluatul deja contine ulei, se prajeste fiecare clatita pe ambele parti cam 2-3 min.

Intre timp visinele si-au lasat sucul, le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Dupa ce s-au racit clatitele incepem sa le umplem cu visinele. Punem un rand de visine pe o clatita si rulam. Pentru 3 clatite umplute cu visine avem nevoie de o foaie goala de clatita.

Punem foaia de clatita pe suprafata de lucru si peste ea punem cele 3 clatite umpute cu visine in forma de piramida (2 dedesubt si una deasupra).

Se ruleaza strans astfel incat cele 3 clatite umpute cu visine sa fie bine invelite in foaia de clatita.

Se continua pana terminam toate foile de clatite. Vom obtine aprox. 7 rulouri.

Fiecare rulou se portioneaza la fel ca la orice rulada.

Se pun pe un platou si se orneza cu frisca si cu fructe (dupa preferinta)  

 

TIPS-URI

1

In momentul cand portionam rulourile, capetele nu se pun pe platoul de servire

2

Rulourile se taie cam la 3-4 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de clatite cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert saraberne