Rulouri de post cu nuca (sarailie)

de Gicuta in Mancaruri de post, 18 Mar 2015 | 7720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 400 g nuci pisate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 ml ulei
  • Sirop:
  • 250 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • coajă de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de post cu nuca (sarailie):

Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara . Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care ramăne neunsă.În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile, impărțiți cele trei foi suprapuse in 4-6 dreptunghiuri. Se presară pe fiecare dreptunghi 2-3 linguri de nuci și se rulează.

Se așează rulourile in tavă, se toarnă uleiul peste ele insistând pe capete pentru a patrunde mai bine. Se coace 45-50 de minute în cuptorul deja incins. În timp ce tava este la cuptor, se face un siropdin apă, zahăr, coajă de lămâie și vanilie . Când scoatem tava din cuptor, turnăm imediat siropul.

Se lasă să se răceasca timp de câteva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de post cu nuca (sarailie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara