Rulouri de primavara cu ricotta

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2016 | 704 vizualizari

 

O varianta italiana a faimosului  Rulou de primăvară chinezesc.
Serviti-l cald,  acompaniat de o salata verde asezonata, este delicios si surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de orez pentru rulouri de primăvară
  • 6 felii subtiri de prosciutto
  • 2 felii de rosii uscate
  • 250 g ricotta
  • 1 ceapa eșalotă
  • 1 avocado
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 salata verde mica
  • paprika
  • roșii cherry
  • piper, sare
  • 2 linguri de unt topit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de primavara cu ricotta:

Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper.


Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii.


Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate.


Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de avocado, rosiile uscate si cu eșalota.


Asezonati: paprika, sare, piper (nu puneti multa sare este deja suficient in prosciutto).


Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez. Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.


Puneti la un capat o felie de prosciutto, adaugati deasupra preparatul de ricotta (o lingura buna) si o felie de avocado.


Rulati strans foaia în formă de rulou.


Repetati operatia cu toate foile de orez.


Ungem o tava cu un pic de unt, punem rulourile si le ungem cu unt usor deasupra.Se pun in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute la 200 ° C.


Pe o farfurie punem salata, o asezonam cu sosul vinaigreta, asezam deasupra ruloul intreg sau taiat in 2. Decorati cu rosii cherry.


Dati un tur de piper deasupra si serviti.



http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/rulouri-de-primavara-cu-ricotta.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de primavara cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

14.05.2016, 22:42

daca's de primavara,vreau

mihaelar63 1

15.05.2016, 00:55

Ce-mi plac mie rettele acesteaversatile Teoretic pot fi preparate cu o multitudine de umpluturi

Anett 1

15.05.2016, 08:46

vin la masa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc