Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 27 Mai 2013 | 3608 vizualizari

 

Iubesc vinetele si le prepar sub mai multe forme.Inainte ma descurajau retetele care propuneau sa le sarez si sa le las la scurs pentru a scapa de gustul amar.Varietatile noi de vinete m-au facut sa ma razgandesc si trag catre modalitati inteligente de de a le gati.
Aceste rulouri sunt absolut delicioase si foarte sanatoase.
O sursa buna de calciu,acid folic,fibre,vitamina C si fier.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 vinete,taiate in felii,pe lungime
  • 500 g branza ricotta
  • 7-8 linguri ulei de masline
  • 500 g spanac oparit si foarte bine scurs
  • 1 praf de nucsoara
  • 350 g suc de rosii cu pulpa
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de parmezan ras
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete cu spanac si ricotta:

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data. Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta. Amestecam cu o paleta. Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.


Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent. Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul. Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor. Mi-au iesit 20 de rulouri.


Va doresc pofta buna!

Rulourile sunt grozave!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adry88 1

27.05.2013, 15:47

minunate rulouri

Toamna07 1

30.05.2013, 16:46

Multumesc!

Angelina_Elena 1

07.06.2013, 16:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor sos bechamel si parmezam