Rulouri umplute cu crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 40682 vizualizari

 

Eu am dublat cantitatile retetei si mi-au iesit 114 rulouri, dar voi scrie reteta simpla, initiala, deci pentru 57 de rulouri.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o cana ulei (250ml);
  • o cana apa (250ml);
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 750g).
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua;
  • o cana zahar (250g);
  • un litru lapte;
  • o esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina;
  • un machet de margarina (250g).
  • In plus:
  • ulei pentru uns betele de rulouri;
  • zahar pudra.
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri umplute cu crema de vanilie:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a fi intinsa. Se imparte coca, in bile mai mici, si se intinde pe masa de lucru, apoi se taie fasii de aproximativ 2cm latime, se ia batul pentru rulouri uns cu ulei, se fixeaza bine pe coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.

Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta. 

Crema de vanilie:

Intr-o cratita se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele, esenta si faina si se amesteca cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. La final se adauga margarina taiata. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand crema se ingroasa.

Asamblare:

Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi taiate la un colt.

Pe rulouri se presara zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi si mai aromata crema, eu am adaugat o jumatate de lingurita de coaja rasa de portocale, pe care o am pusa la macerat intr-un borcan, impreuna cu zahar.

2

Este bine sa aveti cel putin doua tavi pentru a merge treaba mai repede si cat mai multe bete de rulouri ca sa nu va ardeti la maini.

3

Dupa ce se raceste, crema se mixeaza pentru a deveni mai pufoasa.

RETETA IN IMAGINI

Rulouri umplute cu crema de vanilie-0
Rulouri umplute cu crema de vanilie-1
Rulouri umplute cu crema de vanilie-2
Rulouri umplute cu crema de vanilie-3
Rulouri umplute cu crema de vanilie-4
Rulouri umplute cu crema de vanilie-5
Rulouri umplute cu crema de vanilie-6
Rulouri umplute cu crema de vanilie-7
Rulouri umplute cu crema de vanilie-8
Rulouri umplute cu crema de vanilie-9
Rulouri umplute cu crema de vanilie-10
Rulouri umplute cu crema de vanilie-11
Rulouri umplute cu crema de vanilie-12
Rulouri umplute cu crema de vanilie-13
Rulouri umplute cu crema de vanilie-14
Rulouri umplute cu crema de vanilie-15
Rulouri umplute cu crema de vanilie-16

COMENTARII (34)

mihaelar63

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:09

Ce de rulouri

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

15.12.2016, 16:10

Rux

Rux 1

15.12.2016, 23:09

O minunatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!