Rumba

de nico_nico in Prajituri, 4 Noi 2010 | 9090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8oua,
  • 250g zahar,
  • 200g faina,
  • 100ml ulei,
  • coaja de la o lamaie(portocala),
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putin lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat.
  • Crema:
  • 200 ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 400g nuca macinata,
  • esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 250g unt(margarina).
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 30g unt,
  • nuca de cocos.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumba:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul, galbenusurile.

Uleiul se amesteca usor, apoi adaugi coaja de lamaie(portocala), vanilia si praful de copt dizolvat in putin lapte(2-3 linguri de lapte).La urma se pune faina. Se coc 3(trei) foi in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema se amesteca laptele cu zaharul, esenta de rom, nuca macinata si se da intr-un clocot scurt.Cand s-a se adauga 1 lingura de cacao si 250g unt(margarina).

Foile se umplu cu aceasta crema.

Pentru glazura se dau toate ingredientele intr-un scurt clocot si se intinde peste prajitura. Deasupra se pune nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rumba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

vanilla 1

09.11.2010, 16:18

CRED CA E FOARTE GUSTOASA !!!!

Sidy 1

11.11.2010, 08:07

Daca e cu nuca inseamna ca te lingi pe degete ce-mi placeeee ! 5 furcute dau

MIUTA 1

08.12.2010, 21:37

5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura glazurata