Şakşuka

de alilianaa in Mancaruri de legume, 2 Aug 2015 | 4974 vizualizari

 

Preparat turcesc care poate fi servit ca si aperitiv sau fel principal...poate fi preparat in mai multe moduri.
Preparatul este cunoscut sub numele shakshuka, shakshuka sau shakshuka care inseamna "un amestec" sau "agitat".
Eu m-am oprit la acesta, pentru ca-mi plac vinetele, iar rezultatul a fost unul minunat la gust.

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete potrivite
  • o ceapa medie
  • un ardei capia
  • o jumatate de ardei gras
  • 8 -10 rosii potrivite ca marine
  • 150 ml ulei de masline
  • sare dupa gust
  • o lingurita de zahar
  • un varf de lingurita de fulgi de ardei iute
  • o crenguta mica de cimbru
  • patrunjel
  • 8-10 graunti de usturoi
  • un sfert de ardei iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şakşuka:

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa, ardeiul, ardeiul iute, usturoiul si rosiile. Le-am spalat si tocat si le-am lasat deoparte. Am spalat patrunjelul si cimbrul si le-am pus la scurs pe un servetel. Cuburile de vinete au fost scoase din solutia cu sare  si stoarse bine.

Sosul: Intr-o tigaie am pus la incins ulei de masline si am pus la calit in trei transe cuburile de vinete. Le-am scos intr-un bol. In uleiul in care am prajit vinetele am pus la calit ceapa, ardeiul, usturoiul pana au devenit translucide. Am adaugat rosiile, ardeiul iute tocat. Am potrivit de sare, am adaugat fulgii de ardei iute, am adaugat lingurita de zahar si am lasat sa fiarba cca 15 minute la foc potrivit spre mare. Sosul rezultat trebuie sa fie lucios, cleios nu apos. La final am adaugat patrunjelul tocat marunt si cimbrul. 

Pe o farfurie se pun vinetele prajite ( ca baza), scurse,  iar de-asupra se pune  sosul pregatit. 

TIPS-URI

1

uleiul poate fi completat in functie de cat de mult,, consuma" vinetele;

2

pentru zilele de dulce, o lingura de smantana e potrivita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Şakşuka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

03.08.2015, 14:17

alilianaa 1

03.08.2015, 22:00

Bya

Gicuta 1

10.08.2015, 10:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute