Salam de biscuiti

de Corinuta in Prajituri, 31 Mai 2013 | 5426 vizualizari

 

Dupa ce m-a obsedat saptamani in sir poza cu "salamul" de pe facebook :D (cred ca stie toata lumea despre ce vorbesc), n-am mai rezistat si m-am pus sa-mi fac, cu ce ingrediente aveam si eu prin camara.

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti
  • 120 g zahar
  • 150 g nuci caju
  • 150 g caise uscate
  • 100 ml lapte
  • 1000 g unt
  • 30 g cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Nucile caju se pun la inmuiat intr-o cana cu apa, la fel si caisele uscate. Biscuitii se sfaramiteaza, lasand bucati mai mari si mai mici.


Laptele se pune intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se scurg nucile si caisele si se toaca grosier.


Se amesteca biscuitii cu cacaua, apoi cu restul ingredientelor. Se toarna compozitia pe o folie alimentara. Se ruleaza salamul apasand usor sa nu ramana goluri, apoi se strange folia la capete si se da la frigider circa trei ore.


Se taie felii de un centimetru si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

in loc de caju puteti pune nuci, migdale, iar in loc de caise, stafide, rahat sau de ce nu, de toate la un loc

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

31.05.2013, 21:12

Iau macar o feliuta ca stiu cat este de bun

ela 1

02.06.2013, 00:56

Corinuta 1

03.06.2013, 01:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele "Boabe de cafea"