Salam de biscuiţi reţetă

de Corinuta in Prajituri, 31 Mai 2013 | 5928 vizualizari

 

Dupa ce m-a obsedat saptamani in sir poza cu Salam de biscuiţi, reţetăpostata pe facebook :D (cred ca stie toata lumea despre ce vorbesc), n-am mai rezistat si m-am pus sa-mi fac, cu ce ingrediente aveam si eu prin camara.

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti
  • 120 g zahar
  • 150 g nuci caju
  • 150 g caise uscate
  • 100 ml lapte
  • 1000 g unt
  • 30 g cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi reţetă:

Salam de biscuiţi reţetă


Nucile caju se pun la inmuiat intr-o cana cu apa, la fel si caisele uscate. Biscuitii se sfaramiteaza, lasand bucati mai mari si mai mici.


Laptele se pune intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se scurg nucile si caisele si se toaca grosier.


Se amesteca biscuitii cu cacaua, apoi cu restul ingredientelor. Se toarna compozitia pe o folie alimentara. Se ruleaza salamul apasand usor sa nu ramana goluri, apoi se strange folia la capete si se da la frigider circa trei ore.


Se taie felii de un centimetru si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

in loc de caju puteti pune nuci, migdale, iar in loc de caise, stafide, rahat sau de ce nu, de toate la un loc

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi reţetă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

31.05.2013, 21:12

Iau macar o feliuta ca stiu cat este de bun

ela 1

02.06.2013, 00:56

Corinuta 1

03.06.2013, 01:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru Craciun