Salam de biscuiţi reţetă

de Corinuta in Prajituri, 31 Mai 2013 | 6979 vizualizari

 

Dupa ce m-a obsedat saptamani in sir poza cu Salam de biscuiţi, reţetăpostata pe facebook :D (cred ca stie toata lumea despre ce vorbesc), n-am mai rezistat si m-am pus sa-mi fac, cu ce ingrediente aveam si eu prin camara.

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti
  • 120 g zahar
  • 150 g nuci caju
  • 150 g caise uscate
  • 100 ml lapte
  • 1000 g unt
  • 30 g cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi reţetă:

Salam de biscuiţi reţetă

Nucile caju se pun la inmuiat intr-o cana cu apa, la fel si caisele uscate. Biscuitii se sfaramiteaza, lasand bucati mai mari si mai mici.

Laptele se pune intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se scurg nucile si caisele si se toaca grosier.

Se amesteca biscuitii cu cacaua, apoi cu restul ingredientelor. Se toarna compozitia pe o folie alimentara. Se ruleaza salamul apasand usor sa nu ramana goluri, apoi se strange folia la capete si se da la frigider circa trei ore.

Se taie felii de un centimetru si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de caju puteti pune nuci, migdale, iar in loc de caise, stafide, rahat sau de ce nu, de toate la un loc

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi reţetă" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Braduti cu ciocolata