Salam de casa

de laura_n in Mezel de casa, 26 Feb 2016 | 15863 vizualizari

 

95% carne, 5% (sare, o leguma, condimente, un strop de ulei de masline, si un pic de timp la dispozitie!

NU arata ca in galantare, nici membrana artificiala nu are, dar nici colorant carmin, nici nitrit de sodiu, si ce-i drept, nici nu rezista mai mult de o saptamana. Dar oricum, stiu ce mananc!

 

INGREDIENTE

  • 600 g gulas porc
  • 400 g pulpa vitel
  • 1 lgta sare
  • 1 morcov
  • 2 lg gris
  • chimen macinat
  • 4-5 lg ulei de masline
  • cimbru uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de casa:

Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca doriti, puteti adauga ardei gras taiat cuburi, boia iute, etc.

Eu am preluat ideea de ambalare de la Jamila, astfel am impartit compozitia in 3. Am intins folie alimentara, am facut un sul din carne rulat in folie alimentara, legat la ambele capete, apoi le-am rulat in folie de aluminiu. 

Asezam salamurile intr-un vas de copt, le dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1 ora. Lasam sa se tempereze asa ambalate, apoi le desfacem si le ambalam in hartie de copt. Le putem tavali prin boia dulce, sau alte condimente, in functie de gustul fiecaruia. 

Servim direct de la frigider, pentru micul dejun, sendvisuri sau pentru un platou de aperitive.

 

TIPS-URI

1

carne proaspata, un pic impanata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:59

ce bun este , cel mai bun si stim ce mancam

dantes 1

05.03.2016, 06:38

Interesant,trebuie incercat cred ca este foarte bun

marcela1979 1

23.04.2016, 15:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Caltabosi