Sălămior de biscuiţi

de florian in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 3181 vizualizari

 

Vă amintiţi prăjiturile copilăriei?!...eu da!

 

INGREDIENTE

  • 1200 gr biscuiţi
  • 1 litru lapte
  • vanilie şi rom după gust
  • scorţişoară după gust
  • 250 gr nucă
  • 100 gr stafide
  • 5 linguri cacao
  • 400 gr rahat
  • 7 linguri zahăr
  • 250 gr margarina pentru prăjituri
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sălămior de biscuiţi:

Stau tolănit în calda înserare şi mi-s pierdut în gânduri dulci, de copilărie. E atâta amar de vreme de când nu am mai gustat din dulciurile simple ale unor mame grăbite, obosite de muncă şi de copii mulţi. Îmi aduc aminte de prăjituri cu biscuiţi, cu lapte dulce şi cacao, cu stafide, cu miez de nucă şi parfum de scorţişoară, cu rahat dulce aromat cu mireasmă de merişor, de cireaşă amară sau de portocală. Îmi aduc aminte de salamul de biscuiţi...aromat discret cu vanilie şi cu rom, minunea făcută de mamele noastre, cu dragoste, în zile în care deşi nu aveau chef, ţineau să ne alinte într-un fel. Asta era...un alint!



Mă fură uşor somnul...visez nori pufoşi de lapte dulce, din care plouă nucă şi stafide, stârnind uşor un praf de scorţişoară ce zboară în vântul potolit cu aromă de vanilie, poposind încet pe un macadam placat cu dale din biscuiţi şi murdărit pe ici pe colo cu cacao...



Somn uşor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sălămior de biscuiţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bunica 1

08.04.2012, 13:17

La multi ani !

deyutzky 1

08.04.2012, 15:33

La multi ani!!

Rocsi 1

08.04.2013, 21:18

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede de post