Salata aromata cu cuscus

de Doralinda in Salate, 15 Mar 2013 | 6095 vizualizari

 

O salata plina de vitamine si aromata!!! Dupa cum stim, cuscusul e de origine marocana dar la fel ca alte ingrediente, s-a raspandit si in bucataria mediterana si fiecare a adaugat diferite mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti(cafea) cuscus
  • 1 mar verde acru
  • 2 cepi verzi
  • 1 rosie
  • 1 castravete verde
  • jumatate buchet menta proaspata
  • sare
  • Ptr sos:
  • 5 prune uscate
  • un sfert ceasca otet alb
  • un sfert ceasca ulei de masline
  • un sfert ceasca apa
  • 1 lingurita curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata aromata cu cuscus:

Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa.


Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz.


Pentru sos: intr-un mixer, punem uleiul, otetul, prunele uscate si curry. Adaugam si apa (sa fie rece) si amestecam. Dupa cateva minute, luam capacul de pe oala cu cuscus, amestecam putin si punem putin ulei si amestecam iar, dupa care punem compozitia intr-un bol si punem si sosul preparat.


Castravetele, rosia si marul, le taiem in cubulete mici, iar ceapa in rondele mici, punem la compozitia de cuscus si amestecam bine. La urma taiem menta si adaugam la cuscus.


Salata e gata de servit!

 

TIPS-URI

1

Menta o taiem la urma, ptr ca se innegreste repede.

2

Poate fi consumata si in zilele de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata aromata cu cuscus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Doralinda 1

16.03.2013, 00:24

Laurenta, liliana

Micutza Luana 1

24.03.2013, 16:10

Doralinda 1

24.03.2013, 19:53

Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Salată de iarnă (de criză)