Salata boeuf

de Ina in Salate, 2 Ian 2011 | 5105 vizualizari

 

Deobicei prepar salata boeuf cu pipote de pasare, pentru ca-mi place tare mult cum iese, dar acum am folosit limba de porc : delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 4-5 morcovi 
  • 2-3 radacini de pastarnac
  • 1 radacina de telina 
  • 3 limbi de porc
  • 6-8 gogonele mari, murate
  • 10 castraveti in otet
  • delikat
  • piper macinat
  • mustar
  • maioneza (  http://www.bucataras.ro/retete/6119/maioneza-din-galbenus-crud.html  ) 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:


Limbile se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte se indeparteaza pielita si taie in cubulete.


Morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert, dupa care se taie si acestea in cubulete.Cartofii se fieb in coaja, apoi se decojesc si se maruntesc.


Gogonelele murate si castravetii se maruntesc si se scurg bine de zeama. Se pune totul intr-un vas mare. Presaram delikat, piper, 3-4 linguri cu mustar si 5-6 linguri cu maioneza, amestecand bine cu mana. Este bine ca maioneza sa o adaugati putin cate putin, in functie de cat de consistenta vreti sa fie salata boeuf.


Asezam salata boeuf pe platouri. Acoperim cu un strat uniform de maioneza si decoram in functie de inspiratia de moment. Eu am folosit masline, patrunjel verde si gogosar acru.


Servim salata boeuf dupa ce o pastram la rece 2-3 ore.



 

TIPS-URI

1

salata boeuf originala este preparata cu carne de vita, dar o puteti adapta dupa preferinte, asa cum am procedat si eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (154)

Ina 1

05.01.2011, 18:07

Ce nu v-am spus eu este ca scrisesem cifra "2" invers si mi se parea mie ca ceva nu da bine acolo Toti laudau aranjamentul, dar niciunul nu mi-a zis ca am scris pe dos Tot eu a trebuit sa-mi dau seama.....

jolygina 1

08.01.2011, 23:53

foarte buna

gaby_gabytza 1

08.09.2011, 19:01

ce frumos ai decorato

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf rapida