Salata boeuf

de Bucataras in Salate, 2 Mai 2009 | 6257 vizualizari

 

Stefan a intrat si el in concurs, cu o salata de boeuf.

 

INGREDIENTE

  • cartofi 1 kg
  • carne de vita 500 g
  • morcovi 300 g
  • castraveti in otet 300 g
  • mazare verde (conserva) 350 g
  • gogosari in otet 300 g
  • ulei 300 g
  • 2 oua
  • lamaie 100 g
  • mustar 40 g
  • piper
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

Carnea se fierbe in apa cu sare, inlaturandu-se spuma cat este necesar la inceputul fierberii. Indata ce carnea este fiarta, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Morcovii se fierb separat si se taie cubulete.

Castravetii se curata de coaja, se scot semintele si apoi se taie cuburi. Mazarea se scurge de zeama si se trece sub un jet de apa. Gogosarii se taie cubulete. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun galbenusurile intr-un castron, se adauga putina apa si putina sare, apoi se pune putin ulei si se amesteca cu o furculita. Se da castronul la rece timp de 20-30 min., apoi se reia amestecatul pana ce se incorporeaza tot uleiul picatura cu picatura.

Se acreste maioneza cu zeama de lamaie si se potriveste gustul cu sare si piper. In cazul in care maioneza s-a taiat, se pune in alt castron putina maioneza taiata, se adauga putina apa si se amesteca din nou, adaugandu-se cate putin din maioneza taiata pana la epuizarea ei. Se amesteca carnea, legumele, mustarul cu doua treimi din cantitatea de maioneza, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu maioneza