Salata calda cu cartofi si broccoli

de mihaelar63 in Salate, 9 Aug 2015 | 12568 vizualizari

 

Am fiert niste cartofi maruntei pentru o garnitura. Pana la urma i-am combinat cu broccoli si a iesit o minunatie de salata gustoasa. Am folosit strict ce am avut la dispozitie. Atat de apreciata a fost aceasta salata incat s-a renuntat la carne. Am servita salata cu sos de hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1 broccoli [1 kg ]
  • 500 gr cartofi
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingurita chilli uscat maruntit
  • sare

  Pentru sos : 2 linguri pasta hrean ,2 linguri zeama lamaie, 2 linguri ulei masline, sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu cartofi si broccoli:

  1. Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa sarata. Cand sunt fierti, scurgeti cartofii si ii curatati .
  2. Broccoli se desparte buchetele si se pune la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Intai feliati  tulpina care este mai lemnosa si dupa 5 minute puneti buchetelele. Scoteti broccoli cu o paleta in apa foarte rece. Scurgeti de apa.
  3. Cartofii se taie rondele. Kapia se taie cubulete marunte.
  4. Intr-un wok incapator prejiti rondelele de cartofi [daca va place pana devin aurii].
  5. Adaugati kapia, patrunjelul verde tocat, broccoli,  fulgii de chili si amestecati .
  6. Gustati si sarati daca este nevoie.
  7. Pentru sos amestecati pasta de hrean cu ulei, sare si zeama de lamaie .
  8. Serviti salata se cartofi cu broccoli impreuna cu sos ul de hrean .

TIPS-URI

1

Pentru carnivori la aceasta salata merge bine un muschi de vita la gratar. Si bineinteles un pahar de vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu cartofi si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata nicoise