Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

de Rita Ilies in Salate, 21 Apr 2015 | 4800 vizualizari

 

Azi vin în întâmpinarea voastră cu o salată caldă dar foarte gustoasă, o salată cu legume care poate fi servită și pe post de garnitură sau poate fi consumată cu un sos cremos de brânză, preparat acasă.

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez pentru salate
  • 150 g porumb dulce
  • 100 g mazăre boabe
  • o legătură mică de leurdă
  • o linguriță rasă de peperoncino
  • o tijă de apio
  • roșii cherry
  • arpagic roșu ( 5-6 bucăți )
  • un cub de unt
  • ulei de măsline aromatizat ( eu îl prepar acasă )
  • sare roz
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată caldă de orez cu leurdă și porumb:

Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet.

 

Între timp am sotat apio și arpagicul. 

 

Am adăugat leurda, mazărea, porumbul și peperoncino iar mai apoi orezul fiert. 

 

Opțional, puteți sota un ciorchine de roșii cherry în puțin ulei de măsline aromatizat și puțină sare roz.

Este o salată ideală pentru o cină ușoară și nu necesită mult timp pentru preparare.  

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Orezul va fi mai gustos dacă îl fierbeți într-un vas cu capac. Aburul îi va menține umiditatea atunci când apa s-a evaportat.

2

Pentru realizarea acestui preparat orezul nu trebuie să fie lipicios, deci dacă alegeți un alt tip de orez, spălați-l înainte de a-l fierbe pentru a elimina amidonul în exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată caldă de orez cu leurdă și porumb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salată cu macrou afumat