Salata Cezar

de Zamfira in Salate, 22 Iul 2012 | 13828 vizualizari

 

Numele său îi este atribuit italiano-mexicanului Caesar Cardini, care a inventat-o în 4 iulie 1924 (conform fiicei sale, Rosa). Hotelul Caesar, din Tijuana-California, fondat de Cardini în perioada prohibiţiei americane, păstrează încă în servire amprenta inventatorului său şi prepară salata direct la masă, în faţa clientului.
Reţetă cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regăseşte pe meniurile tututor restaurantelor de hotel din lume şi nu numai.

 

INGREDIENTE

  • salata
  • friptura - piept de pui
  • cateva feliute bacon (rumenite)
  • 1-2 rosii
  • ceapa rosie sau verde
  • 2-3 oua fierte tari
  • branza daneza(feta) sau parmezan razuit
  • crutoane

Dressing: 2-3 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sau otet (1 lingura) 1 lingura mustar 1 lingura maioneza 3 catei de usturoi (pisati)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Cezar:

Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele.


Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt.


Pregatim dressingul: amestecam toate ingredientele si adaugam putina apa ( eu am pus 1/2 pahar).


Spalam si stergem frunzele de salata, apoi le rupem.


Atentie: salata Cezar nu trebuie amestecata, foarte mult cconteaza ordinea ingredientelor.


Primul strat: salata, rosii, ceapa, oua, buctele gratar, bucatele bacon, piper, dressing (1/2 din cantitatile pregatite).


Al doilea strat: salata, rosii, ceapa, oua, bucatele gratar, bucatele bacon, piper, dressing.


In final: bucatele branza sau parmezan ras si crutoane.


Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Cezar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

22.07.2012, 13:54

gustoasa

Bucataras Medi 1

22.07.2012, 17:44

place!

mamaieelena 1

22.07.2012, 18:05

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Salata Niçoise