Salată cremoasă de cartofi

de Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan, 25 Feb 2013 | 6029 vizualizari

 

Un aperitiv vegan foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mici/ noi în coajă
  • 1 cartof mare fără coajă, tăiat cuburi
  • 2 1/2 linguri oțet de vin roșu
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 7 castraveți cornoșor murați tocați
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 ceapă roșie, jumătate tăiată julienne, cealaltă tăiată cubulețe
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță capere
  • 1/3 legătură corinandru (doar frunzele)
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată cremoasă de cartofi:

Cartofii se fierb în apă cu sare și 1 lingură de oțet. Se scot pe o farfurie, se curăță de coajă, se taie felii, se stropesc cu 1/2 lingură oțet și se păstrează 3 linguri din apa în care au fiert. 

Se amestecă 1 lingură de oțet cu muștarul, castraveții, zahărul, ceapa tocată cuburi, cartoful mare și apa în care au fiert cartofii. Se pasează cu ajutorul unui blander. Amestecând continuu cu un tel, se adaugă uleiul puțin câte puțin, apoi caperele, ceapa tăiată julienne și coriandrul. Se adaugă mixul peste cartofii mici, se sărează și se amestecă cu grijă până când cartofii sunt acoperiți complet de mix. .

Se consumă la temperatura camerei.

 

TIPS-URI

1

Coriandrul poate fi înlocuit cu pătrunjel

2

Cartofii mici nu trebuie neapărat curățați de coajă după fierbere

3

Castraveții murați pot fi înlocuiți cu alte murături

RETETA IN IMAGINI

Salată cremoasă de cartofi-0
Salată cremoasă de cartofi-1
Salată cremoasă de cartofi-2

COMENTARII (10)

Sim0na

Sim0na 1

25.02.2013, 12:54

O salata deliciosa!!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.02.2013, 13:18

hmmm ce bine arata

Lau

Lau 1

25.02.2013, 17:10

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!