Salata cu farfalle

de Razvan Constantinescu in Farfalle, 2 Apr 2016 | 663 vizualizari

 

Hai sa mai pun si de-aia, hai sa mai pun si de-ailalta...cam asa este salata aceasta.

 

INGREDIENTE

  • un morcov;
  • 200 g paste farfalle;
  • o ceapa de apa;
  • 100 g praz;
  • doua fire de patrunjel;
  • 100 g castrveciori murati;
  • 100 g gogosar murat;
  • 100 g pastrama de porc;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • apa;
  • sare;
  • 3 linguri ulei;
  • 2 linguri otet balsamic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu farfalle:

Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa.


Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la fiert impreuna cu putina sare. Dupa ce dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand.


Ceapa se curata de foi, se spala si se taie rondele.


Prazul se spala si se taie rondele.


Ceapa si prazul se pun intr-un castron si se freaca cu putina sare.


Pastele se scurg de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece.


Morcovul fiert se clateste cu apa rece si se taie fasii groase si lungi.


Peste ceapa si praz se adauga morcovul si patrunjelul (spalat si tocat). Se adauga uleiul si otetul si se amesteca totul. Se pun castraveciorii murati taiati rondele, pastele, boiaua de ardei dulce, gogosarul si pastrama taiate fasii lungi si groase si se amesteca totul, apoi salata se poate servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu farfalle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

02.04.2016, 17:13

buna buna

alilianaa 1

02.04.2016, 20:49

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si dovlecel