Salata cu icre de stiuca

de mihaelar63 in Peste, 4 Feb 2014 | 4621 vizualizari

 

Dedic aceasta reteta dragului nostru Vladimir - zis Motan la oale. El m-a sfatuit sa tin icrele timp de 10 zile in saramura, doar apoi sa le pregatesc.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr icre in saramura
  • 2 felii mici de paine (100 gr)
  • 50 ml lapte
  • 2-3 codite ceapa verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura zeama lamaie
  • piper alb
  • 300 ml ulei floarea soarelui
  • 2 linguri apa minerala
  • ridichi pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu icre de stiuca:

Desarati icrele in apa rece. Scurgeti-le.

Se inmoaie painea in lapte si se stoarce .

Se pune in blender painea cu ceapa taiata felii, coditele de ceapa, zeama de lamaie, piperul si putin ulei. Se amesteca cateva secunde pana se omogenizeaza.

Dati icrele la cuptorul cu microunde de cate doua ori 15 secunde .

Adaugati icrele lasand din cantitate deoparte 2 linguri din ele .

Mixati cu ajutorul unui tel adugand treptat uleiul .

Spre sfarsit incorporati si apa minerala .

In final adaugati si cele doua linguri cu icre lasate deoparte .

Serviti salata de icre alaturi de legumele preferate si cu paine prajita .

TIPS-URI

1

Apa minerala va face salata de icre mai lejera si mai pufoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu icre de stiuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

gaby_duceag 1

04.02.2014, 22:41

place!

danakarin 1

05.02.2014, 06:11

Mama ce dor mi-e de niste icre facute in casa!
Daca vin in Romania, primul drum la tine!

gabrielagabi 1

05.02.2014, 20:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Icre de peste