Salata de boeuf

de mirela0911 in Salate, 7 Apr 2011 | 5363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii
  • 6 morcovi mari
  • castraveti murati
  • 1 borcan mare de mazare
  • 2 oua
  • aprox. 400-500 ml ulei
  • 2-3 lgt mustar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Cantitatile sunt date cu aproximatie, mai mult sau mai putin. Am facut salata pt doua familii.

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. In apa in care fierbe se pune 1 lg sare. Morcovii se curata si se pun la fiert asa intregi. Duap ce au fiert se lasa sa se raceasca. Se curata cartofii de coaja. 

Intr-un bol mare (lighean) se dau cartofii pe razatoarea mare. Morcovii se rad si ei intr-un alt vas. Se scurg bine de zeama si se pun peste cartofi. La fel se procedeaza si cu castravetii. Nu am scris cantitate la castraveti pt ca ai mei au fost mai acrisori si am pus in functie de gust. Mazarea strecurata se pune aproape toata. Se pastreaza si pt decor, la fel si din morcovii fierti.

Se prepara o maioneza din 2 oua fierte tare (galbenusurile) si ulei. Se pastreaza cam un sfert din maioneza pt decor, restul se pune peste ingredientele de mai sus. Se condimenteaza cu sare, piper si mustar si se amesteca bine. 

Se aseaza salata in boluri si se decoreaza dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia.

Pofta buna! Noi am avut!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si carne.

2

Cine prefera mai dulce se poate pune porumb din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati