Salata de Boeuf

de Bon_Jovi in Salate, 6 Oct 2013 | 5096 vizualizari

 

In general aceasta salata se face doar la Pasti si la Craciun, dar cum noua ne place tare mult, o mai gatesc si intre cele doua sarbatori din cand in cand.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vacuta
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 4-5 morcovi
  • o jumatate de telina
  • un borcan de 800 g mazare
  • castraveti murati 600-700 g 
  • un ou fiert si unul crud - pentru maioneza
  • sare
  • lamaie
  • mustar
  • ulei
  • gogosari, masline si verdeata - pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

Se spala si se pune la fiert carnea, in apa rece cu putina sare.


Dupa ce se aduna spuma adaugam in oala morcovii si cartofii. Trebuie sa avem grija ca legumele sa nu se fiarba foarte tare. Intre timp, pregatim maioneza dintr-un galbenus fiert tare, unul crud, un pic de sare, mustar, zeama de lamaie ( toate dupa gustul fiecaruia ) si ulei. O punem la frigider.


Castravetii, carnea si legumele (fierte si racite) se toaca cubulete. Se adauga mazarea si telina care se da prin razatoarea mica. Se amesteca toate impreuna cu trei sferturi din maioneza si se asaza pe un platou sau intr-un bol. Se unge deasupra cu restul de maioneza si se orneaza dupa bunul plac. Mie imi place sa le ornez (cea mica este pentru sotul meu pentru serviciu).

 

TIPS-URI

1

Eu nu fierb telina. O adaug cruda, iar gustul salatei este foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bon_Jovi 1

17.10.2013, 19:11

Va multumesc mult fetelor!!!

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:34

Bon_Jovi 1

04.11.2013, 13:43

Multumesc pentru apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rolls

ieri la 21:45

Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:37

Desert tort cu crema Kinder Bueno

de Meea 4

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf