Salata de Boeuf

de Dya Daniela Andrei in Salate, 27 Dec 2014 | 2520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele, cât şi cantitatea acestora, variază în funcţie de preferinţele fiecăruia. Eu am folosit următoarele cantităţi:
  • 1 kg pulpă dezosată de vită
  • 200 gr măsline negre
  • 4 cartofi potriviţi
  • 2 morcovi mari
  • o ţelină
  • 2 bucăţi de păstârnac
  • un borcănel de 400 gr cu muştar de Tecuci
  • un borcan de 800 gr cu mazăre fiartă
  • un borcan de 800 gr cu castraveţi la oţet
  • un borcan de 800 gr cu gogoşari la oţet
  • Pentru maioneză am folosit:
  • 5 gălbenuşuri fierte,
  • 5 gălbenuşuri crude,
  • aprox. 700 ml ulei si un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece are nevoie de un timp îndelungat de fierbere).


Separat pregătim legumele: le curăţăm de coajă, le spălăm şi le fierbem atât cât este necesar. Cartofii îi fierbem în coajă.


Între timp, pregătim maioneza: pasăm gălbenuşurile fierte (şi răcite) împreuna cu cele crude (la temperatura camerei) si cu un praf de sare, amestecând bine cu o lingură de lemn şi având grija să nu rămână cocoloaşe. Din acest punct am folosit mixerul: adăugăm ulei, puţin cate puţin, până ce maioneza ajunge la consistenţa dorită.


Carnea şi legumele, fierte şi răcite, le tocăm apoi în cuburi mici. La fel procedăm şi cu gogoşarii şi castraveţii la oţet.


Aşezam toate ingredientele într-un vas mare, adăugăm muştarul şi maioneza, amestecând până la încorporarea completă.


Se ornează după plac. Poftă buna!

 

TIPS-URI

1

Gogoşarii şi castraveţii la oţet se taie cuburi mici şi se pun într-o sită, presându-i uşor, pentru a elimina surplusul de lichid conţinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

27.12.2014, 20:53

Sa stii ca as servi putina salata de boeuf!

MOKUSKA 1

27.12.2014, 21:15

ne place

Dya Daniela Andrei 1

28.12.2014, 07:49

Cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf