Salata de boeuf

de ancutsa in Salate, 12 Sep 2016 | 811 vizualizari

 

La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai rautaciosi au spus ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata. De asemenea, fiecare gateste cu resursele pe care si le permite!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg cartofi;
  • Cativa castraveti murati;
  • 2-3 linguri generoase de mustar;
  • Piper macinat si sare, dupa gust;
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert;
  • galbenusul de la 1 ou crud;
  • Ulei;
  • Zeama de lamaie;
  • Pentru decor: albusul ramas de la oul fiert, masline si cateva fire de patrunjel.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.


Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper.


Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina.


Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.


O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul fiert taiat, masline si cateva fire de patrunjel.



Timp: aprox 3h


Portii: 12



Pofta buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/salata-de-boeuf.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ancutsa 1

13.09.2016, 19:47

Rocsi, te servesc cu drag!

ancutsa 1

13.09.2016, 19:49

Merisor, ma bucur ca ti-a placut! Eu ador salata de boeuf si o pregatesc de cate ori am ocazia

ancutsa 1

13.09.2016, 19:49

Multumesc, Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf