Salata de boeuf cu limba afumata

de MotanLaOale in Salate, 21 Oct 2014 | 5423 vizualizari

 

Pofteam de mult la o salata de beuf si cand am vazut limba afumata in supermarchet am zis "de ce nu?". A iesit foarte buna. Cred ca o sa incerc si cu alte afumaturi.

 

INGREDIENTE

  • 500g limba afumata
  • 6 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1/2 telina mare
  • 6 cartofi
  • 150g mazare
  • 10 castraveti acri
  • 2 mere ionathan
  • sare
  • piper
  • MAIONEZA
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite mustar
  • 250 ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf cu limba afumata:

Morcovii si albitura se curata si se pun la fiert in apa cu sare intregi.

Cartofii se fierb in coaje in apa cu sare.

Mazarea se fierbe in apa.

Se lasa la racit toatele.

Se toaca toate legumele marunt si se pun intr-un castron.

Limba se toaca cucuri marunte si se pune in castron.

Castravetii se toaca marunt, se storc de zeama si se pun in castron.

Merele se curata de coaje si samburi, se toaca marunt, se pun in castron si se amesteca imediat sa nu se oxideze.

Maioneza se face mixand ingredientele. Se gusta de sare si acru si se pune in castron.

Se amesteca, se gusta de sare si piper si este gata.

Pentru mese festive se poate orna dupa preferinta.

Eu am facut-o sa o mananc deci a ramas in castron.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Cred ca este buna si cu alte afumaturi din carne slaba gen sunca, muschi file ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf cu limba afumata" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf