Salata de conopida cu cartofi

de Sidy in Salate, 17 Ian 2012 | 7000 vizualizari

 

O reteta buna pentru un regim disociat sau vegetarian...
De fapt, cred ca ar merge bine si ca si garnitura langa o friptura.
Un aperitiv foarte simplu si satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida 
  • 6-7 cartofi mici
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 catei usturoi( la cea de post)
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • marar verde ( la cea de post)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • vegeta fara sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu cartofi:

Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute.

Cartofii spalati se coc in cuptorul cu microunde 10 minute pe o parte si 5-10 minute pe cealalta parte.

Intre timp facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei.

Din usturoiul pisat , mustar si 1/2 cartof presat facem o maioneza de post cu putin ulei.

Dupa ce a fiert conopida o strecuram si lasam sa se raceasca apoi o maruntim, la fel si cartofii copti si decojiti.

Adaugam condimentele si impartim conopida si cartofii in doua ca sa facem salata si de post( optional)

Conopida , cartofii si maioneza se mixeaza, se poate adauga si cateva linguri de iaurt sau daca nu , atunci zeama de lamaie si ceapa razuita.

Pentru salata de post, conopida se amesteca impreuna cu cartofii, maioneza de post , zeama de lamaie si marar verde tocat.

Salata se aseaza in boluri si se orneaza.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Anamaria7 1

17.01.2012, 12:57

hranitoare si usoara

diaconta 1

17.01.2012, 17:06

chiar ca-i satios

iry-gabriela 1

17.01.2012, 20:28

mmmmm......imi face cu ochiu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu morcov