Salata de cuşcuş( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 4174 vizualizari

 

Aceasta salata este foarte populara in tarile arabe.Este foarte consistenta si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de cuşcuş  
  • 250 grame rosii mici  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 conserva de boabe de naut  
  • 2 linguri frunza de menta verde  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 2 linguri seminte de migdale jumatati prajite in ulei de porumb  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cuşcuş( de post):

Se pune cuşcuşul intr-un bol, se toarna peste el apa fierbinte si se lasa sa stea 5 minute. Se trece apoi sub un jet de apa rece si se stoarce in maini bine. Se adauga boabele de naut,coaja de portocala,1 lingura de ulei de masline,sare si piper dupa gust.



Intr-un bol separat se amesteca ceapa taiata marunt, rosiile taiate sferturi,frunzele de menta taiate mai mari , restul de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor cu cuşcuşul si se aseaza pe un platou. Se presara cu semintele de migdale prajite si se decoreaza dupa gust.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie mare atentie cand se prajesc semintele de migdale, cand si-au schimbat doar putin culoarea se scot din ulei; altfel se ard.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cuşcuş( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

26.11.2010, 08:57

Super arata

Mihaela11_jo 1

26.11.2010, 18:29

Multumesc mena

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 13:34

Nu am pus la ingrediente , dar optional ( preferinta sotului meu) se poate adauga la salata 2-3 linguri de suc de lamaie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Falafel (chiftelute de naut)