Salata de cuşcuş( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 6879 vizualizari

 

Aceasta salata este foarte populara in tarile arabe.Este foarte consistenta si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de cuşcuş  
  • 250 grame rosii mici  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 conserva de boabe de naut  
  • 2 linguri frunza de menta verde  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 2 linguri seminte de migdale jumatati prajite in ulei de porumb  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cuşcuş( de post):

Se pune cuşcuşul  intr-un bol, se toarna  peste el apa fierbinte si se lasa sa stea 5 minute. Se trece apoi sub un jet de apa rece si se stoarce in maini bine. Se adauga boabele de naut,coaja de portocala,1 lingura de ulei de masline,sare si piper dupa gust.

Intr-un bol separat  se amesteca ceapa taiata marunt, rosiile taiate sferturi,frunzele de menta taiate mai mari , restul de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor cu cuşcuşul si se aseaza pe un platou. Se presara cu semintele de migdale prajite si se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Trebuie mare atentie cand se prajesc semintele de migdale, cand si-au schimbat doar putin culoarea se scot din ulei; altfel se ard.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cuşcuş( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mena29 1

26.11.2010, 08:57

Super arata

Mihaela11_jo 1

26.11.2010, 18:29

Multumesc mena

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 13:34

Nu am pus la ingrediente , dar optional ( preferinta sotului meu) se poate adauga la salata 2-3 linguri de suc de lamaie.

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta de post