Salata de cuşcuş( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 5636 vizualizari

 

Aceasta salata este foarte populara in tarile arabe.Este foarte consistenta si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de cuşcuş  
  • 250 grame rosii mici  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 conserva de boabe de naut  
  • 2 linguri frunza de menta verde  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 2 linguri seminte de migdale jumatati prajite in ulei de porumb  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cuşcuş( de post):

Se pune cuşcuşul intr-un bol, se toarna peste el apa fierbinte si se lasa sa stea 5 minute. Se trece apoi sub un jet de apa rece si se stoarce in maini bine. Se adauga boabele de naut,coaja de portocala,1 lingura de ulei de masline,sare si piper dupa gust.



Intr-un bol separat se amesteca ceapa taiata marunt, rosiile taiate sferturi,frunzele de menta taiate mai mari , restul de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor cu cuşcuşul si se aseaza pe un platou. Se presara cu semintele de migdale prajite si se decoreaza dupa gust.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie mare atentie cand se prajesc semintele de migdale, cand si-au schimbat doar putin culoarea se scot din ulei; altfel se ard.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cuşcuş( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

26.11.2010, 08:57

Super arata

Mihaela11_jo 1

26.11.2010, 18:29

Multumesc mena

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 13:34

Nu am pus la ingrediente , dar optional ( preferinta sotului meu) se poate adauga la salata 2-3 linguri de suc de lamaie.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

RETETA RECOMANDATA
Sandvici de post