Salata de cuşcuş( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 4538 vizualizari

 

Aceasta salata este foarte populara in tarile arabe.Este foarte consistenta si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de cuşcuş  
  • 250 grame rosii mici  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 conserva de boabe de naut  
  • 2 linguri frunza de menta verde  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 2 linguri seminte de migdale jumatati prajite in ulei de porumb  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cuşcuş( de post):

Se pune cuşcuşul intr-un bol, se toarna peste el apa fierbinte si se lasa sa stea 5 minute. Se trece apoi sub un jet de apa rece si se stoarce in maini bine. Se adauga boabele de naut,coaja de portocala,1 lingura de ulei de masline,sare si piper dupa gust.



Intr-un bol separat se amesteca ceapa taiata marunt, rosiile taiate sferturi,frunzele de menta taiate mai mari , restul de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor cu cuşcuşul si se aseaza pe un platou. Se presara cu semintele de migdale prajite si se decoreaza dupa gust.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie mare atentie cand se prajesc semintele de migdale, cand si-au schimbat doar putin culoarea se scot din ulei; altfel se ard.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cuşcuş( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

26.11.2010, 08:57

Super arata

Mihaela11_jo 1

26.11.2010, 18:29

Multumesc mena

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 13:34

Nu am pus la ingrediente , dar optional ( preferinta sotului meu) se poate adauga la salata 2-3 linguri de suc de lamaie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

ieri la 21:03

Ciulama de ciuperci, de post

de vasimur 3

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii