Salata de dovlecel

de Michelle in Salate, 13 Dec 2009 | 4878 vizualizari

Salata de dovlecel

 

INGREDIENTE

  • 4-5 dovlegei
  • 100 ml ulei
  • cateva rosioare pentru decor
  • 2 cepe mici
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecel:

Alegeti dovlegei mici,cruzi,care au putine seminte.Se curata de coaja.se taie cubulete si se fierb 10 min in apa cu sare.
Apoi se scurg si se pun intr-un castron.Se paseaza si se incorporeaza treptat uleiul.Se adauga uleiul picatura cu picatura exact ca la maioneza.
Cureti cepele,apoi se spala si se da pe razatoarea mica.Le freci cu putin piper si le incorporezi in pasta de dovlegel.Adaugi sare daca mai e nevoie,decorezi cu rosioare cherry si frunze de patrunjel.
sursa:carticica practic

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete de post