Salata araba de rucola

de Mihaela11_jo in Salate, 6 Dec 2010 | 6270 vizualizari

 

Specific salatei arabe de rucola este ingredientul sumac ("summaq").
Sumac este o planta care traieste in Orientul Mijlociu,Africa si America de Nord.
Se prezinta sub forma de tufisuri sau copaci care variaza intre 1 si 10 m inaltime.
Florile au culori variate:verzui,crem sau rosii.
Fructele se prezinta sub forma de manunchiuri de boabe de culoare rosie inchisa caracteristica.
Sumac inseamna "rosu".
Este folosit in bucataria araba la salate si mancaruri de carne in scopul obtinerii unui gust acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir)
  • 2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sumac
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata araba de rucola:

 Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi. Se taie marunt ceapa verde.
Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.

Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata araba de rucola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata italieneasca de fasole