Salata de fasole galbena

de Ela68 in Salate, 24 Iun 2013 | 5287 vizualizari

 

Am descoperit de putin timp ca aceasta fasole are un gust deosebit si este foarte racoritoare daca ii pun lamaie in loc de otet.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole galbena, pastai
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 lamaie mare
  • 1 legatua de patrunjel
  • 1 lingura otet ( optional )
  • cuburi de gheata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole galbena:

Fasolea se curata de capete, se spala bine si se rupe in doua sau in trei. Se pune la fiert la abur in jur de 15 minute, nu mai mult, astfel incat sa nu-si piarda din vitamine si sa nu se inmoaie prea tare.


Se pune apoi intr-un castron in care am pus cuburi de gheata si putin apa rece si se lasa cateva minute. Astfel, fasolea isi pastreaza si culoarea.




Cateii de usturoi se zdrobesc cu aparatul , adaugand sare si ulei pana rezulta o pasta omogena. Scurgem fasolea de apa si turnam peste ea pasta de usturoi , sarea si patrunjelul tocat. Adaugam la sfarsit zeama unei lamai si cine doreste, o lingura de otet de mere. Se serveste ca atare, sau ca garnitura. Eu am servit-o cu ficatei prajiti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

15.12.2013, 17:39

buna

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 17:50

grozava salata

Ela68 1

15.12.2013, 18:08

Ma bucur ca va place salatica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Salata de pastai cu pastrama si maioneza