Salata de Fasole Verde

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2011 | 3821 vizualizari

 

Am primit 1 kg si ceva de fasole verde,care era mov asa nefiarta.Am avut emotii cu ea,dar cine mi-a dat-o m-a asigurat ca nu e nici o problema cu ea.Am spalat-o si am curatit-o de codite.Am oprit 2 maini ,cam 300 g .Restul am pus-o la congelator,convinsa ca nu e nimic de capul ei si ca dupa ce gatesc o data o sa arunc restul de acolo.Nu e chiar asa.
Am servit-o ca garnitura la o pulpa de pui prajita tot la cuptor.Eu nu prajesc nimic in ulei,la tigaie,fac totul la cuptor:carne,chiftelute.Am probleme cu ficatul.
De aceea vreau sa incerc si Dovleceii pane la cuptor,o reteta care am vazut-o ceva mai devreme pe site,la Rocsi_1612,ca mor dupa ei,dar pt. ca vreau sa evit prajelile nu am mai facut,dar nici nu m-a dus mintea sa incerc la cuptor.
Acum gata cu vorbaria ! Sa trecem la treaba !

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole verde
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura ardei Kapia de la borcan
  • 1 lingurita pasta rosii desfacuta in 100 ml apa(cine are bulion poate pune,dar mai reduce cantitatea de apa)
  • sare,piper,vegeta
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Fasole Verde:

Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum).

Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul ingredientelor(sare,piper,vegeta,ardeiul,marar ,ceapa calita,usturoiul taiat feliute si pasta de rosii)si se transfera intr-un vas termorezistent cu capac.Trebuie sa aibe lichid cam pana aproape de jumatatea compozitiei.

Se da la cuptorul incins,la foc mic,30-45 min,pana se contopesc aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Fasole Verde" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Guacamole