Salata de iarna cu sos de mustar

de simona72 in Conserve, 17 Oct 2014 | 6035 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost Ela68....multumesc!! >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ardei gras galben
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg morcov
  • 1 kg ceapa rosie
  • 1 conopida mare
  • 1 telina mare
  • pentru oparit legumele:
  • 750 ml apa
  • 300 ml otet de mere cu miere
  • 3 linguri sare
  • 250 gr zahar
  • pentru sos:
  • 400 gr mustar
  • 500-600 ml ulei
  • 2 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna cu sos de mustar:

Legumele se spala si se curata. Se taie gogonelele cuburi, ardeii grasi si capia se taie bastonase, conopida se desface in buchetele mici. Morcovii i-am taiat la robot in felii subtiri, telina, am taiat-o in felii groase si apoi am dat la robot feliile grose pentru a scoate felii subtiri, aproximativ la fel ca si morvcovii, ceapa am dat-o si pe ea prin robot pentru a fi feliata pestisor subtire.


Se amesteca toate ingredientele pentru oparit legumele, se pun pe foc iar cand da in clocot se adauga pe rand fiecare fel de legume si se lasa la fiert 5 minute din momentul in care incep sa fiarba. Se pun in strecuratoare si se lasa la scurs. Dupa ce au fost oparite toate legumele si scurse, se amesteca usor.


Pentru sosul de mustar: am procedat ca la orice maioneza...am turnat in fir subtire uleiul in timp ce mixam mustarul. La urma am adaugat mierea. Am pus maioneza din mustar peste legumele caldute si am amestecat. Compozitia am pus-o in borcane sterile, am pus capace si am acoperit borcanele pana a doua zi cu o patura. Se depoziteaza in camara. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

eu nu am avut legumele cantarite exact la 1 kg...au fost cu plus150-250 gr mai mult...

2

cand se pune salata in borcane,se preseaza cu dosul unei linguri in compozitie, iar deasupra se pune cate o lingura ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

simona72 1

17.10.2014, 21:21

Multumesc!! Este prima oara cand o fac..

diaconta 1

17.10.2014, 22:18

Deja??? Buna

Xandrinne 1

18.10.2014, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna