Salata de iarna cu sos de mustar

de simona72 in Conserve, 17 Oct 2014 | 11696 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost Ela68....multumesc!! >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ardei gras galben
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg morcov
  • 1 kg ceapa rosie
  • 1 conopida mare
  • 1 telina mare
  • pentru oparit legumele:
  • 750 ml apa
  • 300 ml otet de mere cu miere
  • 3 linguri sare
  • 250 gr zahar
  • pentru sos:
  • 400 gr mustar
  • 500-600 ml ulei
  • 2 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna cu sos de mustar:

Legumele se spala si se curata. Se taie gogonelele cuburi, ardeii grasi si capia se taie bastonase, conopida se desface in buchetele mici. Morcovii i-am taiat la robot in felii subtiri, telina, am taiat-o in felii groase si apoi am dat la robot feliile grose pentru a scoate felii subtiri, aproximativ la fel ca si morvcovii, ceapa am dat-o si pe ea prin robot pentru a fi feliata pestisor subtire. 

Se amesteca toate ingredientele pentru oparit legumele, se pun pe foc iar cand da in clocot se adauga pe rand fiecare fel de legume si se lasa la fiert 5 minute din momentul in care incep sa fiarba. Se pun in strecuratoare si se lasa la scurs. Dupa ce au fost oparite toate legumele si scurse, se amesteca usor. 

Pentru sosul de mustar: am procedat ca la orice maioneza...am turnat in fir subtire uleiul in timp ce mixam mustarul. La urma am adaugat mierea. Am pus maioneza din mustar peste legumele caldute si am amestecat. Compozitia am pus-o in borcane sterile, am pus capace si am acoperit borcanele pana a doua zi cu o patura. Se depoziteaza in camara. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

eu nu am avut legumele cantarite exact la 1 kg...au fost cu plus150-250 gr mai mult...

2

cand se pune salata in borcane,se preseaza cu dosul unei linguri in compozitie, iar deasupra se pune cate o lingura ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna super gustoasa