Salata de legume coapte

de Bucataras Diana in Mancaruri de post, 25 Noi 2016 | 1756 vizualizari

 



Vara asta mi-a tot adus sotul dovlecei (cu kilogramele, nu asa o bucata, doua) si am fos nevoita sa imi pun imaginatia la treaba. I-am gatit in fel si chip, i-am conservat, la congelator, la borcan, etc. Si tot mi-au mai ramas. Asa ca am incercat o combinatie inedita (zic eu :D), o salata pentru iarna si nu numai.Si este si de post. A iesit un deliciu :p.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ardei gras/kapia
  • 2 fire praz ( doar partea alba)
  • 1-2 capatani usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume coapte:

Coacem legumele (pe tabla), mai putin usturoiul. Curatam dovleceii si ii punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Ardeilor le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem cubulete mici. Le fel si prazul. Blenduim dovleceii si prazul, cu ulei si sare, adaugam usturoiul felii sau zdrobit si mai blenduim un pic. Adaugam cubuletele de ardei copt si amestecam cu o lingura. Umplem borcanele, turnam deasupra putin ulei si eventual un varf de cutit de aspirina pisata, infiletam capacele si sterilizam cca. 20-30 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca si lasam sa se raceasca usor sub paturi. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cand desfacem cate un borcan, putem adauga avocado, iaurt, chia :D

2

se pot ajusta cantitatile dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

25.11.2016, 21:13

Cat de bine suna!

merisor 1

25.11.2016, 21:23

Ce buna trebuie sa fie!

diaconta 1

30.11.2016, 21:19

Ce salata buna ai facut Lady

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

ieri la 21:58

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

ieri la 21:03

Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

Desert prajitura Furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau 9

ieri la 12:16

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Pasta de conopida cu avocado