Salata de legume coapte

de Bucataras Diana in Mancaruri de post, 25 Noi 2016 | 2848 vizualizari

 



Vara asta mi-a tot adus sotul dovlecei (cu kilogramele, nu asa o bucata, doua) si am fos nevoita sa imi pun imaginatia la treaba. I-am gatit in fel si chip, i-am conservat, la congelator, la borcan, etc. Si tot mi-au mai ramas. Asa ca am incercat o combinatie inedita (zic eu :D), o salata pentru iarna si nu numai.Si este si de post. A iesit un deliciu :p.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ardei gras/kapia
  • 2 fire praz ( doar partea alba)
  • 1-2 capatani usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume coapte:

Coacem legumele (pe tabla), mai putin usturoiul. Curatam dovleceii si ii punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Ardeilor le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem cubulete mici. Le fel si prazul. Blenduim dovleceii si prazul, cu ulei si sare, adaugam usturoiul felii sau zdrobit si mai blenduim un pic. Adaugam cubuletele de ardei copt si amestecam cu o lingura. Umplem borcanele, turnam deasupra putin ulei si eventual un varf de cutit de aspirina pisata, infiletam capacele si sterilizam cca. 20-30 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca si lasam sa se raceasca usor sub paturi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

cand desfacem cate un borcan, putem adauga avocado, iaurt, chia :D

2

se pot ajusta cantitatile dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta