Salata de legume la cuptor cu cous-cous

de cristeena20 in Salate, 30 Mai 2019 | 2225 vizualizari

 

Vara cand vine caldura mancarea mea preferata e salata. Salata asta e un acompaniament ideal pentru preparate de carne sau se poate manca doar asa-e delicioasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de cous-sous instant
  • 1/2 cana apa clocotita
  • putin delikat
  • sare, piper alb macinat
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • putin suc de lamaie
  • busuioc proaspat
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 cartof dulce
  • 1 vanata mai mica (sau 1/2 mare)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume la cuptor cu cous-cous:

Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie . 

Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari; ardeiul cuduro potrivite, rodia si ea cuburi mai mari sau felii groase; vanata cu coaja cu tot o taiem cuburi; stropim cu ulei de masline, sare, piper alb . Eu am amestecat si cu putin rozmarin proaspat; Intr-o tava mare punem hartie de copt si aranjam legumele, rasfirate una cate una in tava si dam la cuptorul incins la 200 grade. Se coc pana cartofii devin copti-cam 15 minute maxim. 

Le scoatem si amestecam cu cous-cousul, temperam cu ulei de masline, sare la nevoie si otet balsamic; apoi cu suc de lameie dupa gust. La final adaugam frunze proaspete de busuioc.

Servim rece sau calda, dupa preferinta . 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si o conserva de ton .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la cuptor cu cous-cous" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mango & avocado salsa