Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 5 Sep 2017 | 904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Dukkah:
  • 50 grame alune de padure
  • 25 grame seminte de floarea soarelui (doar miezul)
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 linguita oregano uscat
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita fulgi de chili (optional)
  • sare
  • Pentru salata:
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 1 vanata mare
  • 100 grame bulgur integral
  • 1 lamaie
  • 1 lingura otet de mere
  • ulei de masline extra virgin
  • 30 grame menta proaspata
  • Pentru servit:
  • 4 tortilla din faina integrala (sau lipii)
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 50 grame branza Feta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah:

Se prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina.


Se coc legumele intregi, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare (ceapa se decojeste), pana se innegresc, intorcandu-le frecvent pe toate partile.


Intre timp, se gateste bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se amesteca cu coaja lamaii.


Se indeparteaza coaja legumelor si semintele ardeilor si se toaca toate in bucati potrivite. Se transfera intr-un bol, impreuna cu sucurile rezultate si se amesteca cu sucul de lamaie, otetul, 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Se toaca frunzele de menta si se adauga peste legume. Se amesteca bine.


Se incalzesc tortilla/ lipiile intr-o tigaie fara ulei, 30 de secunde.


Se adauga putin din sucul legumelor peste bulgur, se divide intre cele 4 tortilla, se adauga legumele, iaurtul, branza Feta, frunze de menta si Dukkah deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

anca_rm 1

06.09.2017, 08:46

excelenta

kytz 1

08.09.2017, 10:31

Ce rețetă interesantă!

elucubratiiculinare 1

10.09.2017, 09:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry