Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 14 Ian 2012 | 6348 vizualizari

 

Imi plac destul de mult nucile caju si din pacate sunt cam scumpe, asa ca nu ma bucur de ele foarte des, insa partea buna la nuci/alune in general este ca sunt foarte satioase si nici nu este recomandat sa le mancam in cantitati mari. Caju imi plac pentru ca au un gust foarte subtil si odata hidratate pot fi transformate intr-o crema ce poate fi folosita cu succes atat in retete sarate, cat si in deserturi. Eu am amestecat-o cu putina lamaie pentru a-i da un gust acrisor si am folosit-o in loc de smantana intr-o salata simpla, sanatoasa, care imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • telina
  • vreo doi pumni de caju
  • putina lamaie
  • un catel de usturoi (usturoi)
  • sare
  • menta verde (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju:

Pasul 1: nucile caju se pun intr-un castron si peste ele se pune apa cat sa le acopere. Se lasa cateva ore la inmuiat (cel mai sigur si simplu peste noapte).


Pasul 2: Se scurg nucile si se dau prin mixer pana se transforma intr-o pasta. Se adauga putina sare si un strop de lamaie dupa gust.


Pasul 3: Morcovul si telina se dau pe razatoare. In principiu se foloseste atata telina cat morcov. Se da si usturoiul pe razatoare sau se preseaza. Se amesteca.


Pasul 4: Se adauga "smantana" de caju peste morcov si telina, sare daca mai este nevoie (eu mananc cam nesarat) si menta daca va place.


Este foarte gustoasa cu paine prajita. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Adinuta 1

14.01.2012, 22:23

multumesc mult!!

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:35

Ce faina reteta
Acum imi pare rau ca am rontait nucile de caju ca primisem doua cutii

Angelina_Elena 1

30.01.2012, 16:51

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Guacamole