Salata de oua

de RODIMUR in Salate, 20 Feb 2020 | 3410 vizualizari

 

Știu că unii fac salată de ouă mai ales după sărbătorile de Paști, ca să folosească ouăle roșii rămase. Eu nu fac ouă roșii multe, ci prefer să vopsesc din nou, proaspete, așa că nu fac nici o astfel de salată. Am făcut-o acum, de dragul ouălor și a celorlalte ingrediente care se asamblează atât de bine pentru un gust minunat...
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi roz
  • 4 ouă, fierte tari
  • 2 castraveți murați
  • 1/2 gogoșar murat în oțet
  • maioneză din 1-2 ouă
  • măsline
  • sare
  • piper
  • oregano (opțional)
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua:

Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.

Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă.

Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc.

Se feliază gogoșarul, iar castraveții murați se taie rondele.

Se taie cubulețe cartofii fierți, decojiți și răciți și se adaugă în maioneză, cu sare și piper. Se omogenizează și se pune întreaga cantitate pe un platou. Se aranjează și se nivelează, pe cât posibil.

Se taie ouăle fierte în sferturi și se pun pe stratul de cartofi cu maioneză.

De jur împrejur se pun rondelele de castraveți murați, iar deasupra se adaugă celelalte ingrediente: măslinele și feliile de gogoșar.

Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se poate servi.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor, își păstrează forma la tăiere.

2

Nu fierbeți ouăle mai mult decât trebuie, ca să nu se înverzească gălbenușul.

3

Faceți o maioneză puțin mai acrișoară (cu zeamă de lămâie).

4

Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac.

5

Puteți suplimenta cantitatea de măsline și de acrituri: castraveți murați, sau gogoșari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

24.02.2020, 16:56

Mulțumesc frumos, Gaby!

lucy2002 1

25.02.2020, 09:55

Faina salata ai pregatit!

RODIMUR 1

25.02.2020, 10:09

Mulțumesc frumos, Lucy! Și nouă ne-a plăcut mult...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole boabe