Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

de miki_a in Fusilli, 24 Mai 2016 | 1059 vizualizari

 

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în funcție de ingredientele folosite pot fi sățioase, ușoare, gustoase și o variantă perfectă pentru mesele de dimineață sau de seară!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. cârnați subțiri;
  • 200 gr. telemea;
  • 200 gr. paste fusilli;
  • câteva linguri bune cu sos pesto (eu am folosit varianta de pesto din ardei și smochine);
  • sare și piper după gust;
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit;
  • frunze de busuioc pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto:

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă clocotită, ușor sărată; după ce au fiert le scurgem și le clătim sub jet de apă rece).


Înt-o tigaie rumenim cârnăciorii. După ce s-au prăjit suficient îi scoatem pe șervete absorbante. Când și-au mai pierdut din temperatură îi tăiem în bucăți mai mici.


La fel procedăm și cu brănza pe care o tăiem în cuburi.


Amestecăm pastele cu cârnați și brânză și așezonăm gustul de sare și piper.


Servim cu sos după dorință (unii le preferă mai seci, alții mai sosoase).


La nevoie se poate adăuga ulei de măsline, oțet sau zeamă de lămâie.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenție la sare! O adăugați doar la final, în funcție de gust (brânza și cârnații au suficientă sare).

2

Puteți înlocui telemeaua cu orice fel de brânză vă place sau aveți la dispoziție.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

24.05.2016, 18:07

Bună salata cu detoate!

Rocsi 1

24.05.2016, 21:18

Andreea Caroline 1

25.05.2016, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste fusilli freschezza