Salata de post cu paste si branza tofu

de miki_a in Salate, 17 Iun 2015 | 12872 vizualizari

 

O salată simplă, delicioasă şi sănătoasă!

 

INGREDIENTE

  • 300 g tofu
  • 250 g paste făinoase (melcişori)
  • 1 ceapă roşie
  • 1/2 ardei gras
  • verdeaţă (pătrunjel, mărar, mentă, busuioc)
  • câteva linguri de ulei pentru prăjit
  • 3 căţei de usturoi tocaţi (optional)
  • Pentru sosul vinegretă:
  • 2 linguri oţet de vin
  • 1 lingura ulei (de măsline, de strugure, de floarea-soarelui)
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • sare
  • piper
  • 2 căţei de usturoi pisaţi (opţional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de post cu paste si branza tofu:

Tăiam brânza cubuleţe şi o rumenim uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). O scoatem pe o farfurie şi pănă pregătim celelalte ingrediente o pastrăm la cald.

Între timp, tocăm mărunt ardeiul şi ceapa, pe care le punem în bolul de salată. Dacă preferaţi şi usturoi în salată tocaţi-l mărunt si puneţi-l peste legume.

Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După timpul de fierbere le scurgem şi le clătim sub jet de apă rece. Le adaugăm în bol (bine scurse de apă).

Tocăm mărunt verdeaţa.

Într-un vas separat amestecăm ingredientele pentru sos pe care îl turnăm peste salată în funcţie de gust şi de umiditatea salatei.

Servim cu poftă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de post cu paste si branza tofu" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de sparanghel verde si cartofi