Salata de spanac cu sfecla si dovleac

de katty in Salate, 14 Noi 2014 | 2112 vizualizari

 

O salata in mijlocul toamnaei este intotdeauna binevenita si revigoranta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr spanac tanar frunze
  • 200 gr dovleac placintar
  • sfecla cuburi din conserva sau 1 sfecla proaspata
  • o mana nuci
  • 1 lingura seminte de dovleac
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3frunze de salvie proaspete sau 1 lingurita uscate
  • 3-4 frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de spanac cu sfecla si dovleac:

Spalam dovleacul , il curatam de coaje si il taiem cuburi .Il punem intr-un vas termorezistent , presaram sare , frunzele de salvie , 1 lingura ulei de masline, amestecam bine si il dam la cuptor pana se inmoaie si se rumeneste usor . Il scoatem si il lasam sa se raceasca .

Spalam bine frunzele de spanac si il uscam cu un servet .

Scurgem sfecla din conserva sau curatam sfecla proaspata , o taiem cubulete si o fierbem pana se inmoaie.

Intr-o tigaie uscata prajim pentru cateva minute semintele de dovleac si nucile , avand grija sa nu le ardem .

Amestecam zeama de lamaie cu un praf de sare , piper si ulei de masline.

Asezam spanacul pe farfurie ,punem deasupra bucatile de dovleac , cuburile de sfecla , semintele de dovleac , nucile rupte mai mici , apoi turnam deasupra amestecul cu zeama de lamaie . Servim salata imediat .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu sfecla si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

14.11.2014, 18:08

MotanLaOale 1

14.11.2014, 21:21

marcela1979 1

15.11.2014, 05:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Salata