Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 21 Dec 2016 | 1693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti mari, intregi (eu am folosit congelati)
  • 200 de grame taitei subtiri din orez
  • 3 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos de peste
  • ulei
  • 1 varf de cutit piper Cayenne
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 2 lime
  • 400 grame morcovi, ceapa verde si sparanghel
  • 100 grame alfalfa
  • 30 grame menta proaspata
  • 2 linguri seminte de susan
  • 4 linguri iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti:

Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena.


Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte.


Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se indeparteaza pulpa care se adauga intr-un vas mare, impreuna cu 2 linguri de ulei, sosul de soia, sosul de peste, ghimbirul ras, usturoiul pisat si sucul de lime. Se amesteca bine.


Se adauga 2 linguri de dressing peste creveti si se lasa la marinat.


Se taie morcovii julienne, iar ceapa verde si sparangehlul rondele. Se adauga peste dressing, impreuna cu menta tocata, alfalfa si taiteii scursi.


Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mare si se adauga crevetii intr-un singur strat. Se gatesc 3 minute, se intorc, se adauga semintele de susan si se mai lasa 3 minute.


Se servesc cu salata de taitei si iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

laura_n 1

22.12.2016, 11:02

As savura si cu ochii inchisi!
Ador tot ce pregatesti tu!

anca_rm 1

22.12.2016, 11:23

ce mult imi plac retetele tale , sunt minunate

dantes 1

26.12.2016, 10:34

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Salata cu muschiulet de porc si cuscus