Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 21 Dec 2016 | 676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti mari, intregi (eu am folosit congelati)
  • 200 de grame taitei subtiri din orez
  • 3 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos de peste
  • ulei
  • 1 varf de cutit piper Cayenne
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 2 lime
  • 400 grame morcovi, ceapa verde si sparanghel
  • 100 grame alfalfa
  • 30 grame menta proaspata
  • 2 linguri seminte de susan
  • 4 linguri iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti:

Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena.


Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte.


Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se indeparteaza pulpa care se adauga intr-un vas mare, impreuna cu 2 linguri de ulei, sosul de soia, sosul de peste, ghimbirul ras, usturoiul pisat si sucul de lime. Se amesteca bine.


Se adauga 2 linguri de dressing peste creveti si se lasa la marinat.


Se taie morcovii julienne, iar ceapa verde si sparangehlul rondele. Se adauga peste dressing, impreuna cu menta tocata, alfalfa si taiteii scursi.


Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mare si se adauga crevetii intr-un singur strat. Se gatesc 3 minute, se intorc, se adauga semintele de susan si se mai lasa 3 minute.


Se servesc cu salata de taitei si iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

laura_n 1

22.12.2016, 11:02

As savura si cu ochii inchisi!
Ador tot ce pregatesti tu!

anca_rm 1

22.12.2016, 11:23

ce mult imi plac retetele tale , sunt minunate

dantes 1

26.12.2016, 10:34

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume la borcan, in straturi