Salată de varză roșie cu ghimbir

de elucubratiiculinare in Salate, 20 Oct 2013 | 1926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 varză roșie
  • 25 ml oțet de vin
  • 25 ml apă
  • 1-2 cm rădăcină ghimbir
  • 1/2 lingură sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de varză roșie cu ghimbir:

Varza se curăță de primele frunze și se toacă foarte fin.


Se amestecă varza cu sarea, zahărul și ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoarea cu găuri mici. Se lasă pentru minim o oră. Punem pe foc oțetul de vin îndoit cu apa și se dă într-un clocot. Se toarnă peste varză și se amestecă bine cu o lingură de lemn. Înainte de a servi se adaugă și uleiul. Astfel pregătită varza se poate ține la rece, în borcane bine acoperite. Se îndeasă varza în borcane și se toarnă deasupra zeama lăsată. PS: Din 3 kg de varză roșie vă ies aproximativ 3 borcane de 800g și unul de 400g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de varză roșie cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

simona72 1

20.10.2013, 17:56

Interesanta combinatia!!!

Rocsi 1

20.10.2013, 19:28

diaconta 1

22.10.2013, 23:42

mi-ai dat idee,nu ma gandeam sa pu ghimbir a varza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza cu maioneza si cimbru