Salata de vinete

de MOKUSKA in Salate, 20 Iul 2014 | 3399 vizualizari

 

Micul dejun perfect de vara, daca optam pentru salata fara maioneza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 3 cepe medii
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se coc la foc mic pe o tabla, pana toata suprafata de coaja devine crocanta. Se decojec usor, fara sa se rupa si se lasa la scurs cateva minute intr-o strecuratoare din plastic, dupa care se toaca foarte marunt cu un cutit din lemn. Intre timp se curata si spala ceapa, se toaca foarte marunt. Vinetele tocate se varsa intr-un bol nemetalic, se adauga condimentele, mustarul si uleiul dupa gust si se amesteca cu o lingura din lemn.

Salate se serveste cu legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

nu folisiti unelte metalice pentru a prepara vinetele

2

inainte sa acoperiti salata, sa va asigurati sa s-a racit in totalitate, altfel se acreste in cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete si dovlecei