Salata de vinete cu maioneza

de RODIMUR in Salate, 13 Mai 2017 | 836 vizualizari

 

Salata de vinete este un aperitiv ușor de făcut, economic și răcoros, iar maioneza îi dă un gust mai plăcut, mai onctuos, mai puțin aspru.
De mulți ani eu nu mai pun ceapă în salata de vinete, ci usturoi, ceea ce o face mai bună și îi dă un gust aparte.
Rețetă pentru picnic (și nu numai!)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • maioneză din 2 ouă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge.

În timp ce vinetele se scurg, se face o maioneză dintr-un gălbenuș fiert tare și răzuit în care încorporăm o jumătate de linguriță de muștar clasic. Când acest amestec s-a omogenizat, se adaugă un gălbenuș crud, se amestecă bine, după care se încorporează, puțin câte puțin, aproximativ 50 ml de ulei. Se amestecă întruna, până ce maioneza este consistentă/groasă/fermă. La urmă, se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, se omogenizeză totul și maioneza este gata.

Se toacă foarte bine (sau se mixează) vinetele scurse (dacă au semințe mari și tari, e bine să fie îndepărtate, pentru că nu prea sunt bune). Odată tocate (mixate) foarte bine, vinetele se încorporează în maioneză, se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper.

De mulți ani, eu nu mai folosesc ceapă la salata de vinete, ci un cățel de usturoi răzuit fin. La această cantitate de vinete, este suficient un singur cățel de usturoi, care îi va da un gust aparte salatei.

Pentru că salata conține maioneză (care îi dă un gust fin, foarte bun) nu mai este necesar uleiul.

Cine vrea, servește salata de vinete cu roșii proaspete.

 

TIPS-URI

1

Lăsați vinetele coapte să se scurgă bine, înainte de a le toca pentru salată.

2

Îndepărtați, dacă puteți, semințele prea mari și tari.

3

Maioneza (legată bine, consistentă) înlocuiește perfect uleiul (de fapt, ea conține suficient ulei pentru salată).

4

Nu cantitatea de ulei face maioneza groasă, ci mixarea suficientă.

5

Nu puneți mai mult de 1 cățel de usturoi răzuit, ca să nu fie prea iute salata de vinete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

miki_a 1

14.05.2017, 09:38

Delicioasă!

Ina 1

15.05.2017, 07:59

Rar fac cu maioneza, pentru ca mi se par mai grele pentru fiere, dar imi plac In schimb, nu prea-mi plac cu usturoi pentru ca le schimba complet gustul

RODIMUR 1

15.05.2017, 08:13

Da, așa este, cine are probleme cu ficatul, are și multe restricții... Eu numai în post prepar vinetele fără maioneză, dar mi se par cam aspre, uneori chiar amare, sau iuți. De aceea cred că maioneza le face mai fine. Iar usturoiul în cantitate mică, nu acoperă gustul vinetelor. Tot așa putem spune că și ceapa le acoperă gustul, mai ales că se pune în cantitate mai mare decât un cățel de usturoi. Oare există persoane care le prepară simple, fără ceapă, usturoi sau maioneză? Și ce gust au, numai cu sare și ulei? Sau chiar și fără ulei? Cred că sunt fade, dar e de încercat, ca să ne lămurim...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Salata de varza cu morcovi si alune