Salata de vinete orientala - Baba Ghanouj (Ganoush )

de Bucataras Diana in Salate, 21 Feb 2017 | 907 vizualizari

 

Imi place foarte mult salata de vinete clasica, dar am zis sa mai incerc si alte combinatii. Si aceasta salata este delicioasa! Parca imi place chiar mai mult de cat cea clasica :)


Dragostea e o salata :) 

 

INGREDIENTE

  • 750 g vinete coapte (am avut la congelator)
  • 3-4 linguri iaurt (eu am folosit iaurt mai gras, cremos, de tip grecesc)
  • 3 linguri tahini (pasta de susan facuta de mine)
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 5-7 catei usturoi
  • 1/2 rodie
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • cumin
  • patrunjel si boia dulce pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete orientala - Baba Ghanouj (Ganoush ):



Coacem, curatam si punem la scurs vinetele sau, daca avem la congelator, le punem de seara la decongelat si la scurs. Le pasam cu robotul (sau cu blenderul, daca ti se strica robotul, cum am patit eu :( ). Adaugam usturoiul si amestecam, apoi pasta de susan, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, iaurtul si cuminul. Dupa ce se omogenizeaza toate ingredientele, adaugam si samburii de rodie. Decoram dupa imaginatie. Eu incerc sa decorez asa cum decoreaza Jamila, ( evident ca nu imi iese) de la care am "furat" si reteta. :) Merita incercata. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete orientala - Baba Ghanouj (Ganoush )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

anca_rm 1

22.02.2017, 10:53

asta este prefrata mea, este delicioasa ,

oanapl 1

22.02.2017, 16:49

Ce bunatate!

katty 1

22.02.2017, 20:32

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Salată cu somon afumat