Salata Karolos

de Roda in Salate, 2 Mai 2009 | 1840 vizualizari

 

Este o salata greceasca, colorata ,aspectuoasa si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • (pentru 4 persoane):·                               
    • 1 ardei gras rosu, 
    • 1 ardei gras galben,
    • 1 ardei gras verde,
    • 800g.varza,
    • 3 felii paine de casa,
    • 50g.sunca taiata cubulete,
    • 1 ceapa taiata cubulete,
    • 3 linguri ulei,
    • 100g.masline negre,
    • sare,
    • piper proaspat macinat,
    • 1 lingurita Secretele gustului,
    • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
    • 150g.telemea de oaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Karolos:

(4 portii/20')


1.Ardeii -rosu, verde, galben-se spala , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.

2.Varza se spala , se taie in doua, se scoate cotorul si se taie fideluta.

3.Se taie painea cubulete.

4.Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajeste sunca ,apoi painea cubulete.Se scot din tigaie si se pun intr-o salatiera.In restul de ulei se pune ceapa si se caleste.Se adauga ardeii si se lasa sa se caleasca timp de 10 minute.Se condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de Secretele gustului.

5.Se spala patrunjelul, se toaca, se amesteca cu telemeaua de oaie taiata cubulete sau rupta cu mana, cu maslinele , cu sunca si painea si cu legumele.Se aranjeaza in salatiera sau se servesc legumele din tigaie.Se insoteste salata de un vin alb sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Karolos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bucataras 1

08.05.2009, 17:39

Lumi, dac-o executi sa trimiti o foto pe mail: bucataras@yahoo.com

Roda 1

12.05.2009, 18:10

Ori folosesti branza de oaie , ori feta.Nici-o problema.Gustul putin difera,dar salata va fi gustoasa , iti garantez.Tot ce postez este verificat in bucataria mea, chiar daca nu am imagini la toate preparatele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Salata toamna-iarna