Salata libaneza Tabouleh

de silvi0ara in Salate, 7 Sep 2010 | 15789 vizualizari

 

Bulgurul se obtine din grau fiert, uscat in cuptor si apoi sfaramat. Se foloseste ca ingredient principal la prepararea unor feluri de mancare precum supe sau pilafuri. Bulgurul se gaseste in special in magazinele si macelariile arabesti, dar si in unele supermarketuri.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi patrunjel proaspat  
  • 3 rosii  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • zeama de lamaie  
  • 50g  boulgour-grau fiert si uscat  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • menta  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata libaneza Tabouleh:

Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa sa se umfle 5 minte acoperit cu un capac.Apoi se lasa sa se raceasca bine.



Cat timp se raceste,se spala bine patrunjelul si ceapa, care apoi se taie foarte fin. Rosiile se spala si se taie marunt, in cubulete mici. Cand bulgurul s-a racit suficient,se scurge excesul de apa foarte bine.


Se aseaza toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare,apoi adaugam si putina menta proaspat tocata. Salata tabouleh merge de minune cu lipie libaneza, humus, si preparate din carne la gratar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

jolygina 1

10.09.2010, 02:15

Cris2711 1

12.02.2011, 16:25

adry88 1

10.05.2011, 15:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

Salata Curcubeu

de RODIMUR 5

ieri la 00:52

RETETA RECOMANDATA
Salata de rosii cherry si mozzarela