Salata Mimoza

de Ksenya in Salate, 2 Iul 2018 | 8911 vizualizari

 

 
Am promis ca am sa postez reteta Mimoza si iata ca in sfarsit s-a si intamplat.
Acest antreu a fost foarte popular in Uniunea Sovetica si a ramas si pana astazi.
Se face rapid, este economic si facil de preparat. Asigura toti nutrientii necesari precum si aspectul este de efect. Ideal pentru mese festive si nu numai.
Denumirea vine de la florile de primavara mimoze care se aseamana cu galbenusul de ou adaugat la sfarsitul salatei.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi in coaja
  • 2 morcovi
  • 2 castraveti
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 1 lingura otet
  • Apa
  • 1 conserva de peste in ulei de care aveti ( eu am pus somon fume)
  • Maioneza dupa gust
  • Sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Mimoza:

 

Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin razatoare.

Ceapa o tocam, punem intr-un castron, adaugam lingura de otet, restul adaugam apa ,atat cat sa cuprinda complet ceapa. Lasam 10 minute, apoi strecuram prin sita.

Conserva o scurgem de ulei si o zdrobim cu furculita marunt, daca puneti somon afumat, atunci il tocati.

 Dupa ce am pregatit toate ingredientele, incepem montarea.

 Primul strat cartofi, adaugam maioneza (eu am pus cam o lingura).

Al 2-lea  strat pestele, iarasi maioneza.

Al 3-lea strat ceapa, maioneza.

Al 4-lea cartofi, maioneza.

Al 5 -lea morcov, maioneza.

Al 6 -lea castravete, maioneza.

Al 7-lea albus, maioneza.

Si ultimul strat, al 8-lea galbenus de ou.

Se orneaza dupa cum va place. Se serveste dupa ce a stat macar o ora la frigider. Ideal e sa stea 2-3 ore.

 Sper sa va placa. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti schimba straturile dupa cum va place.

2

Pentru consistenta mai mare puteti adauga si un strat de cascaval.

3

Maioneza puteti s- o inlocuiti cu iaurt grecesc,insa gustul va fi altul.

4

Puteti sa montati salata si cu ajutorul unui inel de bucatarie sau si simplu, mentinand forma rotunda, in forma de patrat sau in boluri transparente

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata iceberg cu pui si pere