Salata Niçoise

de ExploraCuisine in Salate, 25 Mar 2011 | 5787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  200 g ton bucati      
  • 50 g file de ansoa      
  • 3 oua      
  • 3 cartofi      
  • 150 g fasole verde      
  • 4 rosii mici      
  • 100 g masline negre (eu am pus kalamata)      
  • 3 frunze de salata verde
  • Pt vinaigrette:       
  • 2 catei usturoi    
  • 6 linguri ulei de masline (eu am folosit ulei de floarea soarelui)  
  • 1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere)    
  • oregano proaspat    
  • sare, piper    
  • mustar optional (apare in poza, dar nu l-am folosit - are o aroma prea tare dupa parerea mea)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Niçoise:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii punem deoparte.



Curatam si fasolea verde, o spalam bine si o punem la fiert in apa sarata separat, in paralel cu cartofii. Cand e aproape fiarta o scurgem de apa si o punem deoparte.



In timp ce cartofii si fasolea verde fierb, punem la fiert si ouale timp de 12 minute (sa fie fierte tari), le curatam de coaja si le dam deoparte.

Pregatim vinaigrette-ul intr-un bol mare : zdrobim usturoiul, punem peste oregano tocat marunt (e mai bun proaspat), adaugam uleiul, otetul, sare, piper (eu am renuntat la mustar) si amestecam bine.



Taiem maslinele bucati, pregatim ansoa, rosiile si ouale le taiem sferturi si le punem deoparte.



Cand toate ingredientele sunt pregatite, punem in bolul cu sos cartofii fierti, fasolea verde, maslinele si rosiile si le amestecam usor cu o lingura, fara a le zdrobi.

Asezam cate o frunza de salata verde in farfurie si adaugam salata din bol peste care punem ansoa, bucati de ton si oua fierte.



Salata e foarte consistenta, sosul delicios, iar ansoa ii da o aroma deosebita. Bon appetit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Niçoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:43

adry88 1

23.05.2011, 21:19

vreu si eu

noiinbucatarie 1

27.12.2017, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Salata cu macrou afumat